מיתוס מאוד נפוץ הוא שסוכר חום בריא יותר מסוכר לבן. סוכר חום הוא סוכר שעבר פחות עיבוד מסוכר לבן ומכיל דבשה הנותנת לו את צבעו החום וטעם מעט שונה. דבשה היא סוכר פשוט בדיוק כמו הסוכר עצמו ולכן סוכר חום הוא לא בריא בדיוק באותה מידה כמו סוכר לבן ואין לו שום יתרון עליו.
עוד דעה רווחת היא שממתיקים טבעיים- כאלה שלא עברו עיבוד, עדיפים על סוכר. ממתיקים טבעיים כמו דבש, סילאן, מייפל,סירופ אגבה וכו' אמנם נשמעים יותר בריאים, אבל בפועל הם פחמימה פשוטה וריקה מערך תזונתי בדיוק סוכר לבן. טענה בעד ממתיקים טבעיים היא שהם בעלי ערך גליקימי נמוך יותר מסוכר. ערך גליקימי הוא בעל השפעה זניחה על ירידה ועלייה במשקל, לערך הקלורי יש השפעה הרבה יותר גדולה ולכן יש לצמצם צריכה עודפת של קלוריות פשוטות שאין להן ערך תזונתי נוסף.
בנוסף סוכר יכול להופיע תחת שמות שונים במוצרים "מופחתי סוכר", ובכך לא להופיע בערך התזונתי כסוכר מוסף. בעצם מוסיפים סוכר ששונה קצת בהרכבו הכימי ולכן לפי חוק אפשר שלא לציינו כסוכר ובכך להציג כאילו המוצר מכיל פחות סוכר, שבפועל הוא יכול להכיל יותר סוכר מהמוצר המקורי שלא מופחת סוכר. שמות נפוצים אחרים לסוכר הם: סוכרוז, מלטודקסטרין, דקסטרוז, פורקטוז, גלוקוז, מולאסה, סירופ אורז, סירופ תירס,סירופ לתת, רכז מיץ. לכן בפעם הבאה שאתם קונים מוצר מופחת סוכר או שמתיימר להיות בריא חפשו את השמות האחרים לסוכר, לוודא שלא החביאו את הסוכר ברכיבים.